8 Mart 2016 Salı

Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun:)


Çocuklarımdan bahsetmedim herhalde burda ya da bahsettim hatırlamıyorum:) Neyse efendim benim 5.5 yaşında bir kızım ve 2.5 yaşında bir oğlum var.

Dün gece ben bunları yatırdım, geçtim salona. Yarım saat oturduktan sonra çamaşır makinesi işini bitirdi, kalktım çamaşır asmaya. Bir yandan şarkı söylüyorum bir yandan çamaşır asıyorum, benimkiler pıtır pıtır döküldü yanıma:) 

Kızım "Anne yardım edebilir miyim sana?" dedi. Uykudan kaçma çabaları volume bilmem kaç:) "İyi" dedim "et bakalım:)"

Kızım çamaşıra uzandı o sırada oğlum da çamaşır asmaya yeltendi. Kızım onu kucakladı, koltuğa oturttu "sen otur ablacım" dedi. Bir yandan da çamaşır asıyor. "Bunlar kız işi" dedi, durdu... "Kız işi olarak görülüyor ama sen yardım edenlerden ol tamam mı ablacım? Çünkü anneler zaten yemek yaparak çok yoruluyorlar, sen yardım et tamam mı?" dedi.

...

"Kız işi" dediğinde o kadar üzüldüm ki, "olur mu hiç, erkekler de yapabilir, yardım edebilir, nitekim baban da yapıyor" diye tam müdahale edecektim ki kızım ana fikri kapmış olduğunu gösterdi!:)

"Ay yavrum benim yaaa! Kadınlar günü arifesinde mesajı nasıl da çaktın!" dedim, içim sevinçten pırpır etti:) 


Bir kez daha anladım ki gelecek çocuklarda! Umudum var benim!

Kadınlar gününüz kutlu olsun!:)



19 yorum:

  1. Emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, sizin de kutlu olsun:)

      Sil
  2. O iki tombişi de kocaman öperim! :) 8 mart mübarek madem :)

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlılar:) sizin de kadınlar gününüz kutlu olsun... sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Hani derler ya cinsiyetin toplum üzerindeki kalıplaşmış durumları. Çocuklarda yaşadıkları toplumun bu kalıplarına girmeye başlıyorlar. Ama çocuk oldukları için daha tam o kalıba oturmamışlar, umarım hiç oturmazlar hep akılları ile hareket ederler. Aslında bu günün bizim için hiç bir önemli olmaması gerekiyor. Nedeni ise bizim toplumumuzda kadına çok büyük bir değer verilmekte. İslamın kabulü ile gelen arap gelenekleri, pederşahi hayatın baskın olmaya başlaması, bunları din adına işlerine geldiği gibi (araplara özenerek) devam ettirmeleri ülkemizi ve toplumumuzu bu hale getirdi. Oysa ki bizi ergenekondan çıkaran dişi bir kurt, yol gösteren dişi bir geyik, yok olmaktan kurtaran yine bir dişi kurttur. Devlet yöneten, at binen, ok atan, savaşan Türk kadını her şeyi yapma kudretine sahiptir. Son dönemde baskılanmış bu kuvveti yeniden ortaya çıkarmaya çalışan Atatürk büyük bir gücün önünü açmış. Avrupa'nın bile önüne geçmiştir bu konuda. Bunun ilerlemesi için kız çocuklarımızı daha fazla eğitmeli ve okutmalıyız. Her toplum anadan ilk eğitimi alır, onun verdiği şekilde büyür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğiniz çok doğru, sistem ya da toplum belirli kalıpları dayatıyor ve ister istemez çocuklar da bu kalıplardan etkileniyorlar. geçenlerde facebookta dolaşan bi video izlemiştim. baba kızını ziyarete gidiyor ve damadı otururken kızının her işe koşmasına üzülüyor ve hatayı kendinde buluyor. ben yeterince annene yardım edemedim, sana örnek olamadım diye kendini suçluyor. ben çok etkilenmiştim bu videodan ve bu olayda da direkt o geldi aklıma. evde yardımlaşmaya, iş bölümüne özen göstermemize rağmen ben böyle bir profil mi çizdim acaba diye üzüldüm. bi an kızımı 20-30 yıl sonrasında gördüm, kendini harap eden, sorgulamadan uyum gösteren, hayatının anahtarının elinde olduğunu bilmeden öylece yaşayıp giden biri geldi gözümün önüne. Hayatta kötü olan şeyleri hep başkalarının yaşaması gereken/yaşadığı şeyler olarak düşünme eğilimindeyizdir ya, aslında o kadar da uzak değildir bizim yaşamımıza bu ihtimaller...belki benimki küçük bir çaba ama böyle böyle bilinçli bir nesil yetişeceğine inanıyorum... kız erkek farketmez aslında merhametli, vicdanlı insanlar yetiştirmek olmalı amacımız....

      Sil
  5. inş sevincim , yetiştirdiğimiz çocuklar şekillendirsin ülkeyi ne ki olmuyor , çünkü o kadar çok tersi yetişen oluyor ki etraflarında . Ve bu yetişenlerin sorumlusu da kadınlar ayrıca. Yazık , kadınlar gününü kutlamıyorum , senin değil genel olarak, ülkemin kadınlarının günü yok çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umutsuz olmamak lazım be eylemim! ben de bir indirim zamanı vesilesi ya da eşlerden hediye bekleme fırsatı olarak görülmesine karşıyım bu günün...sadece hatırlanmalı geçmişte yaşanan sıkıntılar, günümüzün problemleri idrak edilmeli, silkinme için bi vesile olmalı...elimizde bir sihirli değnek yok belki her şeyi bir anda düzeltecek ama eldeki imkanlarla bir şeyler yapma, bir fark yaratma gayretinde olmak da çok değerli bir katkı bence...

      Sil
    2. kesinlikle bilinç önemli , :D

      Sil
  6. Ay ben onlara yerim ya yazını nasıl keyifle okudum :)) Annelere yardım etmeler gece gece öperim ben onları :) Bu arada kız çocuklarının anneyi hemen anlamalarını seviyorum en yakın arkadaş aslında çocuklarımız :)) Annem öyle der bakalım bende diyebilecek miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, çok sevindim beğenmene:) kıyamazlar hiç annelerine evet:)) şimdiki zamanları da güzel ama şöyle karşılıklı kahve içeceğimiz dertleşeceğimiz zamanları da merak etmiyor değilim hani:)
      eminim sen de dersin;)

      Sil
  7. Geri gelmişsiiin :)) Umarım ki yetişen yeni nesil, belli çerçeveleri kırıp, kalıpları yıkarlar. Çok zor ama belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet:) zor oldu ama döndüm:) ben de öyle umuyorum, zor belki ama imkansız değil;)

      Sil
  8. foto çok tatlııııııı yaaaa vallaaaaa :)

    YanıtlaSil