14 Ocak 2015 Çarşamba

DÖNÜŞ- Ayşe Kulin



Remzi Kitabevi
295 sayfa

Gizli Anların Yolcusu'yla başlayıp Bora'nın Kitabı'yla devamını okuduğum  hikayenin 3. kitabı da Dönüş.

Bu sefer Eda ve İlhami'nin kızları Derya başrolde, Derya'nın yaşadıkları, hissettikleri, hesaplaşmaları ön planda. Kitapta toplam 6 bölüm var, yalnızca 2 bölüm Eda'nın ağzından anlatılmış.

Kitap yine akıcı, yine 1-2 günde bitirilebilecek bir kitap ama sanki bir şeyler eksik...Karakterlere mi ısınamadım, konuyu mu sevmedim bilemedim ki... Tek bildiğim Ayşe Kulin'in eski kitaplarını özlediğim... 

Not: Yaklaşık 2 ay kadar önce Ayşe Kulin'in imza gününe gittim kızımla. Kızım adına imzalattım henüz okumadığım Hayal kitabını:) Kızımla ilgilendi, kitabın başında ailesinin karikatürü var, onları gösterdi "bak bu benim annem, babam, dedem" diyerek. Çok güzel ve asil duruşlu bir kadın vallahi gittim gördüm efeeeem:) Tü tü tü maşallah dedim valla kadına. Bi de makyajsııııız, paspal gitmişim ki kendimden utandım! Bi dahakine denk gelir de gidersem bakımlı gitcem!:)


Kitap Tanıtımından:

Gerçekler acıdır; acıtır, incitir...

Tam da hayatının yoluna girdiğini sandığı günlerde, önce annesinden gelen bir haber, ardından eski bir şapka kutusunda bulduğu mektuplar...

Derya'nın, iki yıldır sümenaltı edilen gerçekleri bir tokat gibi öğrenmesi, onu dünyanın bir megakentinden ötekine savuracak, kaderi onu sarı bir sonbahar günü, açılıp açılmayacağını bile bilemediği bir demir kapının önüne kadar taşıyacaktır. 

Genç kız, acaba gizem dolu bu perdenin ardına geçebilecek midir?

Öğreneceklerini kabul edebilecek, kabul etse bile sindirebilecek midir?

O kapı açılırsa elbette...

Dönüş, aldatmanın, aldatılmanın, affetmenin, acıtan gerçeklerin romanı.

7 yorum: