29 Ocak 2015 Perşembe

Kitaplı Mim:)




Sevgili Guguklu Saatten Ninniler mimlemiş beni:) Çok çok teşekkür ediyorum kendisine ve sorulara geçiyorum efenim:)
1- Kitap okumak için evde belli bir yerin var mı?
Yok. Evin içinde neresi olursa okurum esasında hatta benim bebeler kendi başlarına sessiz sessiz oynarken canım pek bi çekiyor "aaayyyy 2 sayfa okuyabilir miyim ki acep?" diyorum ve kitabımı elime alıyorum. Benim bebelerin de "annemiz eline kitap aldı" düğmesi var sanki, anında tepemde bitiyor sıpalar. Velhasıl kelam sonuç hep hüsran oluyor... Ama bebeler uyuyup da evin işleri bitince var yaaaa evde yalnız kalan ergen tipler gibi öyle bir sevinç taşıyor ki içimden... Anlatılmaz yaşanır o dakikalar:))

2- Ayraç mı yoksa rastgele bir kâğıt parçası mı?
AAAA kesinlikle ayraç:) Hatta kendi yaptığım ayraçları kullanmayı daha çok seviyorum. Şuradakiler gibi:) Ya o değil de ben burdaki ayraçlarımın çoğunu kaybettim böhüüü:( Taşınma telaşında kayboldu, yer yarıldı içine girdi sanki! Gerçi benim kızı, ayraçlarımı arkadaşlarına hediye ederken yakalamıştım o taşınma telaşında. Anında müdahale ettim, çocuklara hazır ayraçlardan verdim ama benimki bi yolunu bulup gene hediye etmeyi başardı galiba!:)


3- Kitap okumayı belirli bir zamanda mı durdurursun yoksa belirli bir bölümde ya da bölüm başında mı durdurursun?

Beni genelde bebeler durduruyo:) Biri ağlar onu yatırdım derken diğeri kalkar... Bana kalsa bölüm sonunu beklerim ama:)

4- Okurken yemek yemek mi bir şeyler içmek mi?

Okurken yemek yiyemem, kesin dökerim:) Ama nescafe, çay, bitki çayı içmeye bayılırım:)

5- Kitap okurken televizyon seyretmek mi müzik dinlemek mi?

TV aklımı çok çeliyor benim, TV açıkken kitap okuyamam ama müzik olabilir:)


6- Tek seferde bir kitap mı yoksa birden fazla kitap mı?
Genelde tek seferde bir kitap okurum ama kitap çok kalınsa araya kısa bir kitap daha atabilirim.

7- Okurken evde mi yoksa her yerde mi okumayı tercih edersin?
Evi tercih ederim ama yanımda kitap taşırım genellikle, olur ya bi fırsat çıkar da iki satır bi şey okuyabilirim diye:) Hatta yanıma kitap alıp çocuğun bezini unutmuşluğum vardır:)

8- Kitabın, kafanın içinde yüksek sesle okunması mı yoksa sessizce okunması mı?
Genelde sessizce ama anlam yoğunluğu yüksek kitaplarda kafamın içindeki ses yükselir, ağzım da oynar, olmadı bildiğin sesli sesli okurum cümleyi:)


9- Önündeki sayfaları okur musun yoksa sayfaları atlar mısın?

Oyyy ne kadar sıkıcı olursa olsun sayfa atlayamıyom ben yaaa çok vicdan azabı çekerim sonra!

10- Ciltli kitap mı karton kitap mı?
Ciltli hem daha dayanıklı hem de daha güzel duruyor tabi ama genelde karton kapak tercih ediyorum aradaki farkı da başka kitaba yatırıyorum:)


11- Kitap yazıyor musun?
Ah keşke öyle bir yeteneğim olsaydı...

Ay pek güzel bir mimdi:) Ben yaparken çok eğlendim:) Oyyy ama birilerini mimleme kısmı çok zor:( Bu yazıyı okuyup da yanıtlamak isteyen herkese gelsin efendim:)

8 yorum:

  1. Ehehe kızçeye bak hele hediye mi ediyormuştu kıyamam yaaa :)))) güzel ama kitap aşkı bez unutulur kitap unutulmazz !! :D :D çok teşekkür ederim yanıtladıgın ıcın okurken de cok eglendım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ivit:) bizimki eline geçen her şeyi hediye ediyor. kanatları puldan baykuşlu bi bodysi vardı, bi gün kreşten kanatlar yoluk yoluk geldi:) pulları koparıp koparıp arkadaşlarına hediye etmiş:) paylaşmak güzel bir şeydir diye diye çocuğun devrelerini yaktım galiba:))
      ya sorma bezin olmadığını farkettiğimde "Allaaaaam çişli mişli idare ederiz de kaka yapmasın noooooolur" diye bayaa dua etmiştim:))
      ay ne demek canım seve seve:)

      Sil
  2. Çok keyifli bir mim olmuş gerçekten, yanıtlarını gülümseyerek okudum. O vicdan azabı bende de var. Bazen, aklım başka bir şeye takıldıysa cümleyi anlamadan geçiyorum ama fark ettiğim anda geri dönüp okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) aynen:) kafam çok dağınıksa bi post it koyuyorum anlamadığım cümleye sakin kafayla sonra tekrar okuyorum ben de :)

      Sil
  3. aaa biliyon muuuu bunuuu galiba geçen yaz yapmıştık biliyon muuuu :) ha haaa senin kitap okumana gıcık oluyolar o zaman de miiiii :)

    YanıtlaSil
  4. hadi yaaa:)) hemi de nasıl gıcık oluyolar:)

    YanıtlaSil
  5. mutluluğa boya beni, defalarca izledim, hatta bazı blogçu arkadaşlara söledim onlar da izledi, jysra var o yazdı filmi, ben de yazcam zaten, bayıldım, nası düşünmüş yönetmen yaaa, allam çok zekice bi buluş, ben resim meraklısıyım, ya ben düşünmüş olmak isterdim bu konuyu yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim!:) çok orijinal bir konu! bayılıyom bu fransızlara yaa:)) ay bak gene izlemek istedim ben de!:)

      Sil