14 Aralık 2016 Çarşamba

KAFES-Josh Malerman


336 sayfa
İthaki Yayınları
Çeviri: Aslı Dağlı

Hey gidi hey, ne kadar çok gerilim filmi izlerdim eskiden! 

Eskiden derken üç beş yıl öncesini kast etmiyorum, gerilim filmleriyle tanışıklığım baya eskiye dayanır:) Misal Elm Sokağı Kabusu serisine ilkokulda başlamıştım. Şarkısı bile hala aklımda:)

 Bir iki senin için geldi Freedy, üç dört kapıyı iyice ört, beş altı hemen yakala haçı, yedi sekiz bu gece yine geçiz, dokuz on artık uykuya son...

Ben de ne psikopatmışım yalnız!:)
O zamanlar tabi modern çocuk büyütme teknikleri gelişmemiş, annelerin zaten ev işinden başını kaldırıp da dizi dizi anneliğe ilişkin kitap okuyacak vakti de yok, çocuk etkilenir metkilenir hak getire, gerilim filmlerini ablamlarla izleyiveriyordum valla:)

Her ne kadar artık eskisi kadar gerilim filmleri izleyemesem de (anne olduktan sonra bana bir haller oldu yeminle:)) gerilim kitaplarını okumaktan büyük keyif alıyorum.

Kafes de bir ara her yerde gördüğüm bir kitaptı. İşte o her yerde gördüğüm zaman arkadaşımdan ödünç alarak okumuştum ama yazısı bu zamana kaldı:/

Kitabın konusu çok ilgi çekici gerçekten...

İnsanlar bir şey görürler ve o şeyi gördükten sonra onlara bir haller olur. Daha açık söylemek gerekirse, delirirler ve intihar ederler.

Malorie ve 2 çocuğu da böyle bir dünyada hayatta kalmaya çalışır...

Kitaptan çok etkilenmedim ben açıkçası, yüksek dozlu bir gerilim değildi. 

Bana X-files dizisini hatırlattı. Orda da gizemli şeyler olurdu, bazen bir sonuca bağlanır, bazen bağlanmazdı...

Ben gerilim kitaplarında sonuç odaklıyım sanırım, her şey bir nedene, niçine bağlanmalı.

Bu kitapta da bazı şeyler yoğun bir sis perdesinin gerisinde kalınca ben çok tatmin olamadım açıkçası...

Kitap Tanıtımından:

2014'ün en çok ses getiren, haftalarca kendi türünde Amazon'da 1 numarada kalan, 16 ülkeye satılan ve Universal Studios'un film haklarını aldığı Kafes, şimdi Türkçe çevirisiyle raflarda!

This Is Horror Ödülü - En İyi Roman 
Michigan Notable Book Ödülü
Bram Stoker Ödülü - En İyi İlk Roman Finalisti
Goodreads En İyi Korku Romanı Finalisti
James Herbert Korku Ödülü Finalisti
Shirley Jackson Korku Ödülleri Finalisti

"Bir oturuşta ve parmakların arasındaki çıtırtılar hissedilerek okunması gereken bir kitap. Buna benzer bir korku öyküsü şimdiye kadar hiç anlatılmadı. Josh Malerman bu işi biliyor." 
-Hugh Howey-

"Çok iyi, çok başarılı ve doğrudan yazılmış büyük bir takdirle okuduğum çarpıcı bir roman. Josh Malerman, işini hızlı konuşan ve ne yaptığını bilen bir meleğin edasıyla yapıyor." 
-Peter Straub-

"Tüyler ürperten bir ilk kitap. Malerman okuyucuyu soğukkanlı ve acımasız anlatımıyla diken üstünde tutuyor. Hitchcock'un Kuşlar'ı, Stephen King'in en iyi işleri ve Jonathan Caroll'la karşılaştırılmayı hak eden sarsıcı bir macera."
-Kirkus Reviews-

"Stephen King hayranları bayılacak." 
-Publishers Weekly-

Dışarıda bir şey var…

Görülmemesi gereken korkunç bir şey… Ona atılan bir bakış kişiyi ölümcül bir deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini ise kimse bilmiyor.

Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

Bu bilinmeyene doğru gözbağının karanlığında yaptığı yolculukta Malorie sık sık geçmişi hatırlıyordu. Bilinmez tehlikenin karşısında bir araya gelerek hayatta kalmaya çalışan, kendisini de aralarına kabul ederek onu da kurtaran ev arkadaşları teker teker aklına geliyordu: Bir zamanlar yabancı olan bir grup insanın birer birer kapısını çaldığı evde kurdukları ortak hayat... Ancak sağ kalan ve kapılarını çalan insanlar arttıkça ortaya yüzleşmeleri gereken bir soru çıkmıştı: Herkesin aniden delirdiği bir dünyada kime güvenilebilirdi?

4 yorum:

  1. Hiç sevmediğim kitap ne olduğu belirsiz Bende tanıttım bu kitabı yok yani boşuna verilen bir para alınan bir kitap diye düşünüyorum :( Güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyecanla başlamıştım ben de ama olmadı:) teşekkürler, sevgiler..:)

      Sil
  2. http://kitapeylemi.blogspot.com.tr/2016/06/66-kafes-josh-malerman.html
    bak ben de yazmışım , beni de tatmin etmemişti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama iyi ya da kötü bir sonuca bağlasaymış, o şey hakkında daha fazla bilgi verseymiş yazar da yani:)

      Sil