26 Nisan 2015 Pazar

Film:Gençliğin En İyisi (The Best of Youth-La Meglio Gioventu)


2003 İtalya yapımı
Yönetmen:Marco Tullio Giordana
366 dakika
Dram

Ne izlesem ne izlesem diye bakınırken hem site içi hem de imdb puanıyla bu film dikkatimi çekti ve "Avrupa sineması olması da bonusu" diyerekten izlemeye karar verdim. Başta süresi dikkatimi çekmemişti ama 4 parça halinde olduğunu görünce "ha-di canım" dedim:) İzlemekten vazgeçtim mi? Tabi ki hayır:) Bebeler, iş, güç vs derken TV izleyebildiğim sürenin gecede maksimum 1-2 saat olduğunu düşünürsek,  toplamda 4 gecemi aldı ama değdi!:)

Nicola ve abisi Matteo'nun hayatlarını, tercihlerini konu alan film, aynı zamanda 1960'lardan 2000'li yıllara kadar, (Kızıl Tugaylardan tutun da Floransa'da yaşanan büyük sel felaketine kadar), İtalya tarihini de gözler önüne sermekte.

Gençliğin En İyisi Resimleri

 Matteo, edebiyat fakültesinde; Nicola ise tıp fakültesinde okumaktadır. Matteo aynı zamanda ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde gönüllü çalışmakta ve Giorgia adlı hastaya ara ara refakat etmektedir.

Gençliğin En İyisi Resimleri

Matteo ve Nicola, Giorgia'ya elektroşok tedavisi uygulandığını fark ederler. Dönem bitince arkadaşlarıyla birlikte seyahat planları yapan kardeşler, rotalarını değiştirerek Giorgia'yı kaçırmaya ve ailesine götürmeye karar verirler.

Gençliğin En İyisi Resimleri

Ve hayatları da bu kararla tamamen değişir. 

Gençliğin En İyisi Resimleri

İtalyan tarihi hakkında bilgilenmenin yanı sıra Floransa, Roma manzaraları seyretmek de  gayet keyifli oldu benim için.

Ve filmin en sevdiğim repliği:

"Kitapları seviyorsun çünkü istediğin zaman kapatıyorsun. Ama hayat öyle değil, buna karar veremezsin!"

1 yorum: