24 Ağustos 2017 Perşembe

BAZUKA - Murat Uyurkulak


92 sayfa
Metis Kitap


Kapağına baksaydım kesinlikle almayacağım bir kitap Bazuka. 

Hele ki hikayeler "aşk, yalnızlık ve şiddete dair" olarak tanımlanınca hiç ilgimi celb etmemişti. 


Yazar ve kitap hakkında okuduğum iyi yorumlara binaen almıştım kitabı. 

Kitapta 9 hikaye var ve hepsinde de ince bir mizah söz konusu😍 

Keyifle okudum hepsini amaaaa Derviş ve Kırmızı'yı en çok sevilenler kategorisine ekliyorum😄

Altı Çizilenler:

"Edebiyatçının eseri kalır , okuyucu ise ölür...Okudukça zevkleriniz incelir, daha tuhaf, daha rafine kitaplarıa, yazarlara el atmaya başlarsınız, bu meşgale sırasında muhtemelen hayat gailesi bakımından dibe doğru kaymaktasınızdır. Okuduklarınızı, müstesna olduğunu düşündüğünüz satırları birilerine anlatmak istersiniz, zira şahsa mahsusun hazzı kısa sürer, ömrü uzun olan paylaşmaktır..." 

" İnsan çocukken bir büyük saadet ülkesinde yaşıyor, sağa sola şuursuzca koşturup neşeyle kişniyor. Sonra büyüyor, büyüdükçe salaklaşıyor, salaklaştıkça unutuyor o mesut diyarı, bir nevi ölüyor. Çocuklukla yaşlılık arasındaki dönem araf misali; kitabesi ağır mesailerle, küçük hesaplarla, kesif mutsuzluklarla yazılan bir mezar taşının gölgesinde azap gibi boktan hayatlar.  Yetişkinler zombilere benziyor." 

Kitap Tanıtımından:

"İnsan çocukken bir büyük saadet ülkesinde yaşıyor, sağa sola şuursuzca koşturup neşeyle kişniyor. Sonra büyüyor, büyüdükçe salaklaşıyor, salaklaştıkça unutuyor o mesut diyarı, bir nevi ölüyor. Çocuklukla yaşlılık arasındaki o dönem araf misali; kitabesi ağır mesailerle, küçük hesaplarla, kesif mutsuzluklarla yazılan bir mezartaşının gölgesinde azap gibi boktan hayatlar. Yetişkinler zombilere benziyor..."

2002'de yayımladığımız ilk romanı Tol, Bir İntikam Romanı'nın ardından, 2006'da Har, Bir Kıyamet Romanı gelmişti. Murat Uyurkulak bu kez hikâyeleri ile okur karşısına çıkıyor: Tutkular Kitaplığı; Kurtuluş On İki; Kuş Yuvası; Pembe; Aşk, Yalnızlık ve Bazuka; Şarap; Derviş; Kırmızı ve Gülsüm.

2 yorum:

  1. Murat Ağabey çok samimi ve zeki bir insandır, beğenmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üslubu çok hoşuma gitti ayrıca zekası da öykülerine yansımış, diğer kitaplarını da listeme ekledim:)

      Sil