28 Aralık 2017 Perşembe

KÖPRÜDE DURUP BENİ ÖPMESİNİ BEKLEYECEĞİM - Gözde Kurt



230 sayfa
Roman
Hep Kitap

İtiraf ediyorum ismi münasebetiyle kitaba karşı bir "acaba?" vardı kafamda ilk etapta. Ama yayınevi Hep Kitap olunca ki Nermin Yıldırım'ın bu yayınevine geçmesinden sonra gözümde ayrı bir konuma sahip olmuştur Hep Kitap, aldım gitti:) 

İyi ki de almışım:) Yeni bir kalemle daha tanışmış olmanın heyecanı içindeyim zira:)

Öncelikle "Ruhu, kalbi, zihni ve bedeni arasında koşarken yalpalayıp düşen tüm fanilere ithafen..."  şeklindeki bir ithaf nasıl naif bir ithaftır böyle, sorarım size...

Yazarın dili o kadar akıcı ki kitap su gibi aktı gitti. Heyecanı son ana kadar canlı tutan kurgusunun da payı büyük tabi ki bu durumda. Zira bir bölüm daha okuyayım diye diye bir bakmışsınız ki sona gelmişsiniz:)

Kitap, aşk hikayesinden ziyade kendini keşfetme, hayata yeniden başlama hikayesi esasında...

Sevgilisinin kendisini aldatmasıyla evi terk eden kahramanımız, hayatına yeniden başlamak niyetindedir ancak ilk etapta başını sokacak bir ev bulması gerekir. 

Kaderin bir cilvesiyle işinin çok yakınındaki bir apartmanda oturan yaşlı bir teyze evinin bir odasına kiracı aramaktadır. 

Ancak sorun şudur ki yaşlı teyze, kahramanımızı, kayıplara karışan kızı Gülden zannederek onu bağrına basar.

Kahramanımız Gülden'in yerine geçerek yalan bir hayat yaşamayı mı seçecek yoksa gerçeklerle yüzleşerek hayatına sıfırdan mı başlayacaktır?

Altı Çizilenler : 
" İnsanın hep öyle kalacağını sandığı hayatının, aklına gelmeyecek senaryolara yelken açması için tek bir an yeterliymiş meğer..."

"Pazardan elma alıp eve getirdikten sonra, ondan armuda ya da başka herhangi bir meyveye dönüşmesini beklemek ne kadar saçmaysa, insanların beklentiler doğrultusunda bir başkasına dönüşmesini beklemek, hele ki bu uğurda çaba harcamak da o denli anlamsız bir iş."

"İnsan mesaisi bitsin diye dua ederken, bir kerecik gelebildiği hayat tükensin diye dua esiyordu aslında. Hayatına karşılık hayat veriyordu."

"Bir durumu anlamayıp, birilerini ayıplamaya başladığımda kendimi durdurmak için, aynı duruma hemen bir başkasının gözünden bakmaya çalışırım. Bu her zaman işe yaramaz elbette ama bazen bakış açımı değiştirmeme yardımcı olur. Bunu karşımdakine değil, kendime yaptığım bir iyilik olarak görürüm. Çünkü birini ya da bir durumu anlayamamak, kişinin tamamen kendi problemidir."

"İnsanın doğuştan gelen bir mizacı vardı ve onu fazla değiştiremezdiniz. Elbette keşfettiğiniz olumsuz yanlarınızı törpülemeniz mümkündü. Ama siz hayatınızda hiç sonradan iyi birine dönüşen kötü insan gördünüz mü? Mutlu insan olmak da biraz böyle bir şeydi işte, kişisel bir durumdu. Mutsuz insanı mutlu edemezdiniz. Ancak onunla birlikte mutsuz olabilirdiniz, çünkü hayatınız onu mutlu etmeye çalışmakla ve her seferinde başarısız olmakla geçerdi."

Kitap Tanıtımından : 

Erkek arkadaşı tarafından aldatılan genç bir kadın yeni bir hayata başlama mücadelesinde savrulurken, hiç ummadığı bir anda başka insanların yaşamının içinde bulur kendini. O yaşamlara duyduğu merak, yerini tutkuya bırakmakta gecikmez ve kahramanımız bir fotoğrafın peşinden uzak diyarlara yelken açar. Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim arayışa, ihtimallere dair samimi, insanı saran bir roman.



14 yorum:

  1. ismi gerçekten çok hoş mu desem çok önyargılı mı olsam bilemediğim derecede değişik :) ama konusu harikaymış Nermin Yıldırım üstad da bu yayınevini seçtiyse biz ne diyebiliriz ki :) alışveriş yaparsam mutlaka aklımda olacak, bayılıyorum yeni Türk yazar keşfetmeye, bilhassa da kadın yazarları :)

    YanıtlaSil
  2. aaa hiç mi duymadığım biri daha ve yine senin blogda , süpersin yine , harika bir yıl olsun inş :D

    YanıtlaSil
  3. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  4. Duymadığım bir yazar daha.. teşekkürler sayenizde biz de haberdar olduk

    YanıtlaSil
  5. Bloğunuzu takipteyim! Çok güzel yayınlarınız var. Severek okuyorum. Bende sizi bloğuma beklerim.

    https://yusufakmann.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. hello dear sir/madam
    I read your blog forKÖPRÜDE DURUP BENİ ÖPMESİNİ BEKLEYECEĞİM - Gözde Kurt a long time. That's why you are requested to add this post to our blog in your portal.
    Verify in our blog this blog.professionalmovers.in . We keep sharing your blog with us from time to time.
    thank you

    This is My Blog:- Packers And Movers Hyderabad

    YanıtlaSil